RhB Albulabahn

Voortgangsverslag en wijzigingen 2007

1 september 2007:

Op verzoek van één van mijn trouwe lezers heb ik een video van Modelbaan Churwalden via YouTube beschikbaar gemaakt. Dit is de link naar het eerste deel. Helaas moest het vanwege de grootte van de file in twee delen. De video is een bewerkte impressie vanuit vogel- en machinisten perspectief. Ik denk dat de video een goed beeld geeft van de voormalige spoorbaan. De kwaliteit is niet zo goed als op de DVD waar hij vanaf komt, maar het is voldoende voor een impressie.

26 augustus 2007:

Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Na voltooiing van de spanten toch maar eerst overgegaan tot het aanbrengen van horrengaas en gips. Dat geeft me uiteindelijk toch een betere indruk van de eindsituatie. Hierna ga ik wel weer verder met de spanten, maar het tempo zal er wel sterk uit gaan. Door middel van Kit bashing het station Bergün vervaardigd.

10 juni 2007:

Een groot deel van het weekend bezig geweest de baan weer enigszins soepel rijdend te krijgen. Na een half jaar bouwen nemen de hoeveelheid stof en vuil dramatisch toe en de rijeigenschappen omgekeerd evenredig af. Dus de poetskolonne maar weer eens ingezet. Tevens dit weekend de overgang van de railspiraal naar het schaduwstation Spinas van een extra wisselstraat voorzien. Zodat verkeer vanuit Stuls rechtstreeks naar de buitenboog van de spiraal (klimmend verkeer) kan rijden.

9 juni 2007:

De jubileum uitgave van de bruine Krokodil (SBB Ce 6/8III) - geproduceerd ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de Gotthard baan - aan de verzameling toegevoegd.

28 mei 2007:

Terrein tussen de God en Plaz tunnels verder aangekleed met ruwere beplanting, een bergweg en een bergmeer. Begonnen met de bouw van het station Preda.

25 maart 2007:

Ik ben begonnen met het ontwerp van de rijtuigen voor de Rhätische Bahn naar voorbeeld van de Bemo modellen. Het ontwerp op basis van styreen dat momenteel op de tekentafel ligt, is de Mitteleinstiegswagen (Bemo 3284 126) maar dan natuurlijk in schaal N. Als ik besloten heb hoe ik de werkelijke bouw aan ga pakken, zal er vanzelfsprekend tezijnertijd een bouwverslag volgen.

18 februari 2007:

Met behulp van Woodland Scenics Hydrocal en een aantal mallen een groot aantal rotssculpturen gemaakt. Deze vervolgens met behulp van Rotband gips rond de tunnelportalen en in het landschap ingepast. Daarna de gehele ondergrond in de basiskleuren groen, grijs en bruin geschilderd. Lawinehek gefabriceerd voor boven de tunneluitgang.