Chur-Arosa Bahn

Voortgang en wijzigingen in 2022

11 mei 2022

Op 3 mei, een dag na bestelling, zijn de Slater Plastikard platen besteld bij G&MS al gearriveerd. De platen 0421 met de titel Random Stone zouden precies goed kunnen zijn om de stationsgebouwen van Ospizio Bernina en Alg Grüm na te bouwen. Een goede imitatie lijkt het van de daar gebruikte stenen. En eigenlijk het enige wat ik heb kunnen vinden in deze soort. De schaalgrootte is misschien niet helemaal correct, maar ik ga het toch maar proberen.

Slater Plastikard "Random Stone" (0421)

Het afgelopen weekend zijn de Volkswagen T2 transporters van de RhB gearriveerd. Eén heeft er een plaatsje gevonden op het Depot Sand om de materiaalvoorziening te ondersteunen en de tweede is vertrokken naar Preda voor ondersteuning van het personeel ter plaatse. Mooie modellen zijn die Lemke Minis, zeer nauwkeurig en volledig afgewerkt.

2 mei 2022

Na vele maanden wachten (bijna een jaar) zijn de laatste twee bestelbusjes gearriveerd: een FedEx exemplaar en een DHL exemplaar van Busch (8304, Mercedes Sprinter). Hierbij een van de bestelbussen in actie bij het cafe.

Op dit moment heb ik nog een bestelling uitstaan bij Anja Bange Modell voor twee Volkswagen Transporters T2 met kleur en logo van de Rhätische Bahn. Plaatjes volgen vanzelfsprekend na ontvangst. Verder heb ik nog een aantal Slater Platikard artikelen besteld bij G&MS om een start te kunnen maken met de stationsgebouwen van Alp Grüm en Ospizio Bernina (gevels van onregelmatige natuursteen). Het wordt even afwachten of de maatvoering in overeenstemming is met de realiteit. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt het weer creatief krassen van stenen.

16 april 2022

De afgelopen week het Aufnahmegebäude Filisur voorzien van plaatsnaamborden boven het terras en aan de perronzijde. Tevens op het eilandperron miniscule plaatsnaamborden aangebracht conform het voorbeeld. Tenslotte zijn ook de kappen van de schoorstenen zwart geschilderd voor een meer realistisch uiterlijk.

Aufnamegebäude Filisur voorzien van alle details en het aansluitende terras (update 16 april)

9 april 2022

Inmiddels heb ik het sporenverloop wat aangepast. Het emplacement van Filisur benadert de werkelijkheid nu steeds beter. Ook de rangeersporen zijn uiteindelijk ingevoegd naast het stationsgebouw, in de richting Davos.

Gister ben ik een behoorlijke tijd bezig geweest om na te gaan hoe ik vanuit WinTrack een PDF bestand kan maken. Via een moeilijke weg is me dat uiteindelijk gelukt. Het idee hier achter is dat ik het sporenplan in drie delen wil laten plotten, in porties van 4.2, 3.1 en 4.8 m ieder. Eerst maar eens in het klein proberen. Ik weet namelijk ook nog niet wat me dat gaat kosten. Wel heb ik dus uitgevonden, dat ik het als PDF-file moet aanleveren. Volgende week meer.

8 april 2022

Hdet gaat met kleine stapjes vooruit. De foto hiernaast is een nieuwe versie van de gebouwen op de geprinte ondergrond. Maar wat ik nu ontdek is dat de meest rechterwissel aan de onderkant van de foto omgekeerd moet worden. En daarmee moet ook de ruimte tussen spoor 3 en spoor 4 nog verder vergroot worden. Overigens mag ook de ruimte tussen spoor 2 en spoor 3 wat ruimer. We blijven het aanpassen. Met passen en meten wordt veel tijd versleten, is het oude gezegde. En dichterbij de werkelijkheid willen bouwen betekent dat ik die tijd moet nemen.

4 april 2022

Dit weekend heb ik een 1:1 print gemaakt van het baanontwerp vaoor het stationsemplacement Filisur. Allereerst om te zien hoe de bebouwing er bij elkaar uitziet en dan tevens om te vergelijken met het origineel. Opname positie/locatie/hoogte blijkt in dit geval heel lastig te zijn, omdat ik bij deze vergelijking de hoogte verschillen niet mee kan nemen. Dus dat was een complicatie. Maar wat wel uit de vergelijking blijkt, is dat het emplacement nog iets breder opgezet moet worden. Met name de ruimte tussen de sporen 2 en 3 en tussen de sporen 3 en 4 moet in het ontwerp wat groter worden. Mogelijk is ook het emplacement iets te lang, maar dat wil ik een dezer dagen nog vergelijken met de werkelijkheid met behulp van Google Maps.

31 maart 2022

De laatste paar dagen heb ik me gericht op het afwerken van de beide perron delen. De perrons zijn geschilderd de pilaren zijn van stempels voorzien. De stempels en de randen onder de hekken zijn gemaakt van Evergreen 1.0 x 2.5 mm profielen. Tenslotte is ook de wachtruimte op het eilandperron van restjes Evergreen geconstrueerd. Wat nu nog rest is de bewegwijzering en naamplaten. Bij de uiteindelijke plaatsing maak ik pas de ingangen naar de tunnel. Binnenkort moet ik maar eens een paar foto's maken met meer licht. Want ik ben eigenlijk wel heel tevreden met deze resultaten.

20 maart 2022

Begin maart ben ik weer gaan skiën in Valbella (CH), onderdeel van het skigebied Arosa Lenzerheide. Het was wat je noemt "Kaiser's Wetter". Twee weken lang strak blauwe lucht, lage temperaturen en een overvloed aan sneeuw. Daarbovenop was het ook nog eens ontzettend rustig. Wat wil een mens nog meer. In Zwitserland dit jaar alleen heel veel gelezen en redelijk veel geskied. Echt uitrusten en bijkomen dus.

Voor mijn vertrek en ook weer in de week na terug keer verder gewerkt aan het stationsgebouw van Filisur. De ingang van de tunnel naar het perron en het overdekte terras heb ik naar volle tevredenheid gefabriceerd met behulp van de Cameo plotter en een verscheidenheid aan Evergreen profielen. Vandaag heb ik ook de 60 cm lange perronoverkapping gerealiseerd. Helaas had ik niet voldoende hekjes om ook de hellingbaan van hekken te voorzien. Dat moet binnenkort dus nog een keer gebeuren.

De beide overkappingen, nog ongeschilderd

Hiermee is al het vastgoed voor het emplacement van Filisur gereed en kan ik gaan nadenken over de bouw van de onderliggend module. De ondergrond van het stationsgebouw en de perronoverkappingen heb ik al gemaakt van 3 mm triplex. De randen worden nog van Evergreen profielen voorzien en het eilandperron moet aan beide zijden nog verlengd worden.

11 februari 2022

Tussen de academische werkzaamheden en het huishouden door, af en toe toch ook nog aan de nieuwe modelbaan kunnen werken. Het werk aan Filisur gaat door. Inmiddels staat het basisframe van het stationsgebouw, het zogenoemde Aufnamegebäude, niet alleen op papier maar zelfs al in ruwbouw op de werktafel. Met behulp van de originele tekeningen (in 1:50) van de Rhätische Bahn heb ik het station deze keer exact in schaal N na kunnen bouwen. Overigens heb ik hierbij ruim gebruik gemaakt van vele foto's op Internet van het origineel alsmede van modellen, die er in H0 te koop zijn. Google-streetview is een niet te onderschatten hulpmiddel bij het detailleren van dit soort gebouwen. En ik moet zeggen het schaalmodel van het stationsgebouw verhoudt zich goed tot de locloods en de daarbij behorende gebouwen. Momenteel ben ik aan het nadenken over de afwerking. In werkelijkheid lijken de bovenverdiepingen bekleed met hout. Ik heb nog geen idee hoe ik dat ga imiteren.

4 februari 2022

Door persoonlijke omstandigheden een paar zeer zware weken achter de rug. Als afleiding heb ik af en toe de zinnen verzet met het tekenen en bouwen van de diverse gebouwen rond het station Filisur. Inmiddels zijn de locloods, de werkplaats en het bedieningshuisje van de draaischijf in de juiste verhoudingen gefabriceerd. De deuren van de locloods zijn tijdelijk ingehangen. Ik heb nog niet besloten of ik ze in open stand, dicht of bewegend wil monteren. De eerste twee opties zijn in deze schaal verreweg de makkelijkste, maar de derde en laatste optie is wel aantrekkelijker.

Ook de draaischijf zelf is inmiddels aangepast met een imitatie houten dek. Hiermee wordt zoals in werkelijkheid de draaiput afgedekt. Binnenkort wordt de draaischijf nog op kleur gebracht. Momenteel staat de schijf in de grondverf. Het project voor dit weekend is in principe het verder tekenen en omschalen van het stationsgebouw Filisur. De gedachte vormt zich langzamerhand om van het emplacement van Filisur de eerste module te maken.

7 januari 2022

De afgelopen dagen alleen maar bezig geweest met samenbouwen en schilderen. En vandaag is deze vakantieklus dan ook afgerond. De decals zitten op de gevel, de toeristen zitten op het terras. Ten opzichte van het origineel zitten er een paar schalingsfoutjes in. Een raam en een deur onder het terras zitten in de verkeerde gevel, hadden net 10 mm naar links op moeten schuiven. De ramen en de grote voorgevel zitten net iets te ver uit elkaar waardoor er aan de zijkanten onvoldoende ruimte is voor de luiken. Het dakje boven de toegang is net niet helemaal pas, maar zat al vast voor ik dat in de gaten had. Tenslotte hadden de hoekgevelelementen 2 à 3 mm korter moeten zijn. De grijze band loopt er nu over heen en had officieel boven langs moeten lopen. Dat was een stukje zelfkritiek, voor iemand anders daar mee komt. Het kan altijd beter. Om te onthouden voor een volgende keer: voltooi eerst al het schilder werk met de airbrush aan de kale gevel, dat maakt het leven heel wat makkelijker en het resultaat nog strakker. Maar over het geheel genomen is de impressie uitestekend, al zeg ik het zelf. Ik ben in ieder geval een tevreden mens. Een overzichtscompilatie gezien van alle zijden, staat hiernaast. Een impressie in het groot volgt hieronder en tevens nog een foto vanuit een andere gezichtshoek hiernaast.

Impressie van Hotel Restaurant Grischuna te Filisur (station)

Het volgende project wordt het omzetten van de tekeningen van het stationsgebouw van Filisur. Het trafogebouw, dat tussen de sporen naar Landwasser en Davos in ligt is al getekend. De foto's van werkplaats en locomotiefloods liggen eveneens al klaar. Dus de komende weken, nee maanden, kan ik nog wel even vooruit.

4 januari 2022

Na een nacht goed drogen vanochtend eerst een kritische inspectie uitgevoerd. De grondverf had helaas niet overal goed gedekt. Ik had al het idee tijdens het spuiten, dat de druk iets te hoog was. Daardoor is het geheel wat vlekkerig geworden. Dus niet al te lang getwijfeld en direct maar een tweede laag grondverf aangebracht. Tegen de middag (na 3 à 4 uur drogen) zag die laag er inderdaad al veel beter uit.

In de tussentijd heb ik me, na het opruimen van de kerstboom, bezig gehouden met het schilderen van de andere kleine onderdelen: de windveren (Vallejo 71.051 Barley Grey) en de schoorstenen (Vallejo 71.055 Black Grey) op de diverse daken en de houten draagconstructie van de balkons. Alles ligt nu te drogen. In de loop van de dag zal ik een beslissing moeten nemen over de kleuren van de muren en de raamkozijnen. De deuren gaan in de zelfde houtkleur als de balkons (Cam. Medium Brown, Vallejo 71.038). De gedachten gaan op dit moment uit naar RAL9001 (Vallejo 71.270) voor de muren en RAL9002 voor de kozijnen (Vallejo 71.119). Het dak van de aanbouw wordt in koperkleur gespoten (Vallejo 71.068).

Zoals op de eerste foto van 3 januari al is te zien heb ik ook al de moeite genomen om de naam en het logo van het Hotel Restaurant Grischuna zo goed mogelijk na te maken. Inmiddels zijn deze logo's, voor de stationzijde en boven de hoofdingang al op decal-papier afgedrukt. In een donkere kleur grijs analoog aan het voorbeeld.

Naam en logo voor de spoorzijde

3 januari 2022

Allereerst wens ik al mijn trouwe lezers de beste wensen voor het nieuwe jaar 2022. Dat het geleidelijk aan maar weer wat socialer mag worden.

Het is inmiddels al meer dan twee weken geleden dat ik mijn laatste bijdrage heb geschreven. In de tussentijd zeker niet stil gezeten. Bij aanvang van mijn kerstvakantie ben ik begonnen met de bouw van het Hotel Restaurant Grischuna in Filisur. Zoals gewoonlijk heb ik eerst het internet afgestruind op zoek naar informatie en afmetingen. In het verleden is er door Provino een H0 model uitgebracht en daar waren aardig wat foto's van te vinden. Met die informatie gewapend en natuurlijk foto's van de werkelijkheid (ook van internet), ben ik het model gaan omschalen naar schaal N. Dat doe ik eerst handmatig met potlood, gum en lineaal op een ouderwets schetsblek.

Als daar de eerste tekeningen mee voltooid zijn, maak ik eerst een papieren model (zie eerste foto hiernaast). En niet ten onrechte bleek ook nu weer. Na het verbeteren van de fouten, is de volgende stap het maken van een aantal AutoCAD files. Deze keer zijn dat tien files geworden. Na tekenen sla ik de A9CAD-files niet alleen op als DWG-files, maar ook als DXF-files, het formaat dat de Cameo plotter herkend. Overigens worden niet alle files tegelijkertijd gemaakt. Eerst maak ik de buitenmuren en deze keer heb ik besloten die te maken van twee platen van 0.5 mm polystyrol. Na tekenen en het twee keer plotten van de buitenwanden, worden die met Contacta Liquid van Revell samengelijmd. Na het lijmen worden alle files tussen twee platen hout door middel van een groot aantal houtklemmen op elkaar geklemd en het geheel laat ik dan 24 uur rusten om uit te harden en vlak te trekken.

De volgende stap is dan het ontwerpen van de 0.3 mm laag met de raamkozijnen. Vanaf dit moment heb ik de aanpak bewust gewijzigd. Na het uitharden van de buitenwanden, ben ik het model in drie afzonderlijke delen in elkaar gaan zetten. Een beetje modulair bouwen, op zo'n manier dat ik overal nog goed bij kan. Ik heb het idee, dat dit het eindresultaat gunstig gaat beïnvloeden. Op deze wijze zijn de afzonderlijke delen nauwkeurig af te werken. In het verleden schilderde ik eerst alle onderdelen na het gereedkomen van de plots. Dat gaf altijd problemen bij de eindmontage. Ik verwacht op deze wijze netter en nauwkeuriger te kunnen werken. Dit betekent echter ook dat dan de verlichting al vroegtijdig aangebracht moet worden. Hetgeen geschiedde.

De drie modules in proefpassing

Een aantal van de latere AutoCAD-files bevatten de details van de balkonondersteuningen, de ornamenten, de toegangsboog, de dakbalken, de vensterbanken en wat dies meer zij. Ook allemaal twee of meer keer geprint en met moed, beleid en trouw samengvoegd.

De volgende stap is het handmatig uitsnijden van de diverse daken. Voor de pannendaken heb ik gebruik gemaakt van Vollmer dakplaten "Biberschwanz-Ziegel" (47350). Het koperen dak van hoofdgebouw en toegang heb ik gemaakt uit 0.5 mm polystyrol en Evergreen strips van 0.25 mm. Deze strips heb ik iedere 7 mm geplaatst en ook op de verbindingen van de drie dakvlakken. Dat geeft een verbluffend goed resultaat. Hoewel het wel een helebeoel werk was.

Toen was het tijd voor het echte monniken werk: het plaatsen van de "hardstenen" vensterbaken en kozijnen alsmede de gevelornamenten. Dat was opnieuw een hele dag werk. Maar daarbij komt het model gelijk wel meer tot leven.

Als volgende stap zijn de houten aanbouw aan de vernieuwde extensie en de houten balkons boven het terras gemaakt. De draagconstructie voor het balkon is zichtbaar op de schermafbeelding in de vierde foto van vandaag. Acht individuele delen worden samengevoegd tot 4 draagbalken en verbonden doormiddel van de balkonvloer en het pannendak. Zo wordt het een redelijk stabiele constructie, die alvorens hij gemonteerd kan worden, eerst houtbruin geschilderd zal gaan worden. Om het effect te zien heb ik deze onderdelen even met een plakbandje op hun plaats gehouden. Ook is op de foto te zien dat de gevelornamenten al zijn aangebracht alsmede de diverse balkons aan en langs de gevels. Ook heeft de rommeldoos me een aantal schoorstenen opgeleverd die op hun uiteindelijke plek zijn gemonteerd. Tenslotte zijn de dakbalken aangebracht alsmede de windveren.

De houten aanbouw en de balkons

Als laatste is de boog rond de hoofdingang vervaardigd. Zorgvuldig uitmeten en tekenen en daarna plotten en voor het oog even op kleur gebracht. Het anthraciet-grijs is iets te donker en de witte verf, RAL9001, is nog niet optimaal gedekt. Dit behoeft dus nog wat aandacht.

De laatste actie voor vandaag was het aanbrengen van de Vallejo grijze primer op alle polystyrol vlakken. Dat blijf ik een spnanende actie vinden, omdat de verf vaak niet onmiddellijk goed dekt, of is gaan druipen. Dat wordt dus even afwachten. Later deze week meer. Als toegift dan nog een foto van de andere zijde (voor het gronden). Ziet er goed uit, al zeg ik het zelf.